Over ons

Stichting Stralingsarm Nederland is opgericht in 2007, toen de telecomindustrie bezig was het UMTS netwerk (nu 3G genaamd) uit te rollen. Wij waren (en zijn) van mening dat mobiele bereikbaarheid een waardevol iets is. Onze stichting heet  “stralingsarm”, omdat een behoedzaam gebruik van mobiele telefonie van levensbelang kan zijn. Het 2G netwerk (bellen/sms) voldoet  daarvoor al meer dan twintig jaar.

 

gsm telefoon

SOS  –  ALARM  – SOS 

Autopech

Te laat/verhinderd

Het werd anders toen er met 3G “luxe” toepassingen geïntroduceerd werden. Daarvoor waren en  zijn alternatieven zonder straling beschikbaar zijn. Denk aan ADSL, glasvezel en kabel, dat gebruikt kan worden voor e-mail, internet enz. Daarom zijn wij in 2007 begonnen met acties en hebben burgers begeleid in procedures tegen het alsmaar groeiende aantal hoge zendmasten in het landschap voor dat 3G.

zendmast 4G

En toen was het hek van de dam......

Rond 2012 was e-mail en internet niet meer voldoende. 4G deed haar intrede met video kijken, appen, navigatie, enz. Anno 2019 zijn er al meer dan 8 miljoen "smartphones" in gebruik. Omdat het nooit genoeg is, kon je er op wachten dat er nieuwe gadgets bedacht zouden worden. Het begon met de "slimme" meter en eindigt (natuurlijk niet) met zelfrijdende auto's als in 2020 het 5G netwerk uitgerold moet gaan worden. Gezondheidsschade: MEGA GROOT!!!

De overheid heeft zelf een miljardenbelang bij 5G. En de AIVD kwijlt, samen met Google, Facebook en andere multinationals, bij al die privé informatie van miljoenen burgers, die draadloos door de lucht gaat vliegen straks in het Internet of  Things.
De nieuwsmedia reppen gezagsgetrouw dus met geen woord over gezondheidsrisico’s. En nietsvermoedende burgers denken dat 5G alleen maar nog meer, nog sneller, nog luxer is. Zij weten niet dat 5G een compleet andere techniek is, ontwikkeld door de wapenindustrie.
Ons motto: “wie schade veroorzaakt, moet betalen!”. Daarmee stellen we zowel politici als telecomproviders persoonlijk aansprakelijk voor die gezondheidsschade.

Ons stichtingsbestuur bestaat uit 3 mensen:
rob: pietersen = voorzitter
gerhard: borgert = secretaris
luca: van dinter = penningmeester, tevens als juridisch adviseur actief.

Klik op de Stichtingsakte om deze te downloaden.
Ons correspondentieadres:
Wittenstein 120, 3328 MT in Dordrecht.